November 20-án lezajlott az utolsó elődöntő is Győr-Moson-Sopron megyében, hamarosan következik a budapesti döntő!

Addig is, tekintsük át, hogy a Társasjátékos Kupa 2022. őszi féléve hogyan is zajlott a Görbe Goblinnál 😊

Kingdomino

Az első bajnokság, ami nálunk került megrendezésre a második félévben, a Kingdomino volt. Ez egy gyors, könnyen tanulható társasjáték, amelyben a játékosok feladata, hogy a Domino szabályai szerint megépítsék a legszebb királyságot, és ők gyűjtsék be a legtöbb pontot.

A versenyjátékok közül ez volt a legnépszerűbb, hatan érkeztek a versenyre, és a legtöbb nyereséget Porkoláb Adrián Mátyásnak sikerült bezsebelnie, így övé lett az első helyezés, és a vele járó nyeremények, valamint a döntőn való részvétel joga. Gratulálunk a szép eredményhez!

Nova Luna

Az októberi hónap a Nova Luna bajnoksággal kezdődött. A játékot 2020-ban jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Játéka kategóriában. Ez is egy könnyen tanulható társasjáték, amelyben a holdfázisok múlását követve szerződéseket kell teljesítenetek. A szerződéskártyák négy különböző színben választhatóak, és akkor sikerül teljesíteni őket, ha a rajta szereplő színeknek megfelelő kártyákat helyezünk le mellé. A feladat, hogy minél előbb teljesítsük az adott mennyiségű szerződést.

Erre az elődöntőre négy versenyző érkezett, és a legtöbb szerződést Rigó Attilának sikerült teljesítenie, így övé lett a Győr-Moson-Sopron megyei bajnoki cím és nyeremény. Gratulálunk, és találkozunk a döntőben!

Framework

Erre a játékra sajnos nem jött össze a szükséges létszám, így ez a verseny elmaradt nálunk. A játék egyébként nagyon hasonlít a Nova Lunára, itt egy zsákból kihúzott lapkán szereplő szerződéseket kell teljesíteni, viszont nem a lapkák színe, hanem a kerete számít, és egy lapkán többféle keret is található. Ha még nem ismeritek ezt a társast, mindenképp próbáljátok ki, mert könnyen tanulható, különleges, absztrakt játék.

Unmatched

Talán a leginkább várt versenyjáték az Unmatched volt 😊 4 fő érkezett a bajnokságra, és egy-egy játszma a játékosok között 3-3 fordulóból állt, így határozottan állíthatjuk, hogy rendkívül megterhelő versenynek nézhettünk elébe. Az Unmatched egy erősen konfrontatív játék, ahol egy-egy legendás hős szerepébe bújhatunk, és a feladat, hogy legyőzzük ellenfelünk karakterét. Minden hős saját paklival, ezáltal saját képességekkel rendelkezik, így az a játékos tud győzni, aki leginkább ki tudja használni karaktere egyedi tulajdonságait.

Szoros mérkőzésben az első helyet Szép Jánosnak sikerült elvinnie, aki Szinbádra és Szun-Vu-Kungra esküszik, mint legyőzhetetlen hősök. Gratulálunk a fantasztikus teljesítményhez és a nyereményekhez! Szurkolunk, hogy a döntőben is ugyanilyen szép helyezést érj el!

Summoner Wars

Utolsóként a Summoner Wars került terítékre, ami a nagy játéktáblája miatt nem ígérkezett egyszerű feladatnak 😀 Ez a társasjáték már kicsivel összetettebb az előzőeknél, és a játékidő is hosszabbra nyúlhat. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában. A játékosok az általuk választott frakciót irányítják a sakktáblaszerűen kivitelezett pályán. Itt is minden frakció saját képességekkel rendelkezik, amit a játékosoknak a lehető legjobban kell tudniuk kiaknázni az ellenféllel szemben.

Játékosaink egy része közvetlenül a bajnokság előtt készült fel a versenyre, és mondhatnánk hogy be is jött a kezdők szerencséje, de az az igazság, hogy Alina nagyon jól megtanulta kihasználni a goblinok tulajdonságait, így ő vitte el az első helyezettnek járó nyereményeket és bejutott a döntőbe! Gratulálunk, és hamarosan találkozunk a döntőben, ahol Érted is szurkolunk!

Amennyiben Neked is felkeltette az érdeklődésedet a Társasjátékos Kupa, részletesebben itt olvashatsz az eseményről: www.tarsasjatekoskupa.hu Várunk Titeket a 2023. évi Társasjátékos Kupán 😉