A jelenlegi gazdasági helyzet sajnos megkívánja tőlünk, hogy jobban odafigyeljünk pénzügyeinkre, visszafogjuk a költéseinket. Valljuk be azonban, hogy egyik kis spórolás mindig jól jöhet, az alábbi tippeket nemcsak a jelenlegi helyzetben lehet és érdemes hasznosítani.

 1. Vegyél használt társasjátékot!
  Az egyik legjobb módja a spórolásnak, ha nem új társasokat veszünk, hanem használtat. Ennek a megoldásnak egyre nagyobb divatja van, hiszen nemcsak olcsóbb, de környezetbarátabb megoldás is, ráadásul az eladó is jól jár, mivel így értékes helyek szabadulnak fel az otthoni polcokon. Úgyhogy bátran lépjetek be társasjáték adok-veszek csoportokba, ahol nemcsak venni, de eladni is tudtok!
 2. Bérelj társasjátékot!
  Ez is egy remek módja a spórolásnak, már csak amiatt is, mivel bérlés során kipróbálhatod, hogy a kiszemelt játék valóban tetszik-e. Így elkerülhető, hogy olyan játékot vegyél, amiről később kiderül, hogy nem Neked való, és végül csak a polcon porosodik majd. Illetve abban az esetben is javaslom ezt a megoldást, ha csak egy alkalomra (szülinapi bulira, lány-/legénybúcsúra, stb.) van szükség egy vagy több társasjátékra, és amúgy nem használnád.
 3. Kérj kölcsön barátoktól, rokonoktól!
  Szerencsére baráti körünkben népszerű a társasjátékozás, ezért gyakori eset, hogy kölcsönadjuk egymásnak játékainkat. Ezzel is – hasonlóan a bérléshez – kiküszöbölhető, hogy olyat vegyünk meg, amit aztán nem használnánk, illetve ha csak egy bizonyos alkalomra kell egy játék. Arra mindenképp figyeljünk, hogy úgy adjuk vissza a társasjátékot, ahogy mi is szeretnénk visszakapni a sajátunkat.
 4. Lépj be egy társasjáték klubba!
  Bevallom, nekem ez a kedvenc pontom az ötből, nemcsak azért mert mi is rendezünk társasjáték klubokat, hanem mert ez a megoldás magában foglalja a bérlés/kölcsönkérés előnyeit, ráadásul még hozzánk hasonló lelkes társasjátékozókat is megismerhetünk 🙂 Egy klubban az sem lehet probléma, hogy egy sok fős játékhoz nem találsz elég partnert. Ha még nem jártál társasjáték klubban, mindenképp próbáld ki!
 5. Vedd elő a régi társasjátékokat!
  Nézz körül a padláson vagy szüleid padlásán, mert elképzelhető, hogy lapul ott egy-két gyöngyszem, amit érdemes újra felfedezni, pl. egy régi Ezüst-tó kincse, Police 07, Hotel, Skála rally, Szellemkastély, stb. Ha már vannak gyerekeid, még nagyobb élmény velük is kipróbálni a Te gyerekkori kedvenceidet!

Harry Potter óta tudjuk, hogy nehéz idők jönnek… De a játékról és a szórakozásról ilyenkor sem kell – sőt – nem szabad lemondani! Egy nehéz, stresszes nap után, nincs is annál jobb, mint hogy leüljünk egy jó társasággal egy jó társasjáték mellé, és magunk mögött tudhassuk a világ gondjait 😉 Amennyiben a 4. pontot szeretnéd mielőbb kipróbálni, nézz szét eseményeink között, várunk Téged is szeretettel!