Habár a társasjátékok választéka az elmúlt évtizedekben elképesztő módon megnőtt mind azok témáját, mind mechanikáját tekintve, a mai napig élnek tévhitek ezzel a fajta kikapcsolódási, szórakozási lehetőséggel kapcsolatban. Ha Neked is vannak ellenérzéseid, vagy van olyan ismerősöd, aki ódzkodik ettől a témától, akkor az alábbi bejegyzés Neked/Nektek szól, reméljük, sikerül ezeket a tévhiteket megdönteni!

 1. tévhit: A játék gyerekeknek való
  Napjainkban egyre több társasjáték lát napvilágot, és bizony sok olyan akad közöttük, amely 12+ vagy 14+ korhatár megjelölésű összetettsége vagy témája miatt. Mindemellett sok családi társasjáték is kapható már, amelyek egyaránt szórakoztatóak kicsiknek és nagyoknak, és az egész család számára remek kikapcsolódást nyújt.
 2. tévhit: Unalmas, minden társasjáték egyforma
  Nálunk pont az okozza a problémát, hogy folyamatosan újabb és újabb társasjátékok jelennek meg, és ha tehetnénk, mindet kipróbálnánk 😊 Rengeteg az izgalmas újítás, az érdekes téma. A társasok rég túlléptek a Ki nevet a végén és a Gazdálkodj okosan dobsz és lépsz mechanizmusán. Ha valaki pedig pont ezt szereti, ebből is akad többféle!
 3. tévhit: Felesleges időpazarlás
  A társasjátékozás sokféle kompetenciát fejleszt. Egyes játékok a kommunikációs képességet, míg mások a logikát vagy a stratégiai gondolkodást, együttműködési készséget fejlesztik. Mivel serkenti az agyműködést, ezért idősebb korban is kifejezetten ajánlott. Arról nem is beszélve, hogy egy jól megválasztott társasjáték összehozza a családot, barátokat egyaránt, és olyan dolgokat tudhatunk meg egymásról (vagy magunkról), amit azelőtt soha!
 4. tévhit: Valaki mindig megsértődik közben
  Vannak gyerekek (ez sok esetben életkori sajátosság), de akár a felnőttek között is akad olyan, aki nem viseli jól a vereséget. Ilyenkor próbáljunk ki egy kooperatív társasjátékot, amiben a játékosok együtt küzdenek a játék ellen, vagy közösen kell feladatokat megoldaniuk. Ez esetben nincs egy nyertes vagy egy vesztes, hanem együtt örülünk, vagy bíztathatjuk egymást, hogy újra megpróbáljunk nyerni. Fantasztikus élményt nyújt egy ilyen játék!
 5. tévhit: A társasjátékok drágák
  Valóban vannak játékok, főleg a komplexebbek, amik sok tartozékkal rendelkeznek, ezért sokba kerülhetnek. Emellett azonban azok a játékok is szuper élményt nyújtanak, amik egyszerűbbek és olcsóbbak. Ráadásul már több felületen vehetünk használt társasokat, vagy akár a bérlést is kipróbálhatjuk, de eljárhatunk egy társas klubba is, ahol nemcsak játékokat, de partnert is találunk a társasozáshoz. Ezekkel a megoldásokkal a környezetet is kíméljük, ami manapság egyre fontosabb.

Az emberiség már az ősidők óta játszik, társasozik, és nem véletlen! Minden korban és élethelyzetben megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb társasjátékot, ami nemcsak fejleszt, de kitűnő szórakozást is nyújt, hiszen a kikapcsolódás ugyanolyan fontos, mint a folyamatos tanulás, fejlődés. Ezért csak arra tudunk Titeket bíztatni, hogy játsszatok!

Amennyiben szeretnél jobban megismerkedni a társasjátékokkal, szeretettel várunk klubjainkon, amelyekről bővebb információt az Eseménynaptár menüpontban találsz!